znak Edi Simčič - domov
ilustracija rebula

Rebula
















Belo, suho

Rebula je znana po svoji rodovitnosti. Največkrat se iz rebule pridelajo enostavnejša, vsakdanja vina. Izbirno delo v 25 do 35 let starih vinogradih ter izbor grozdov ob trgatvi nam omogoča, da pokažemo njen plemenitejši obraz. Bolj kot aromatičnemu profilu se posvečamo mineralnosti, slanosti, ki jo nudi briška zemlja. Rebula je ponos Goriških Brd.
Nos je zoren in mladosten hkrati. Ponuja diskretne pražene note in vonj rumenih sadežev. V ustih je čvrsta, polna z daljšim pookusom. Prevzame s poudarjeno kislino, slanostjo, mineralnostjo, ki čisti usta. Po treh, štirih letih in z razvojem terciarnih arom postane še bolj skladena in imenitna, kot je bila v mladosti.
Zorenje: Nekoliko manj novega lesa (15%-20%) kot v preostalih vinih iz donegovane linije.
Hrana: Ribe in predjedi, ki nimajo preveč intenzivnih arom. Zelo dobro počisti usta, kadar jed ni preveč aromatična. Enostavna za pitje, naraven prijatelj z briško salamo.
0,75 l, 1,50 l (magnum)
karton 6 × 0,75
darilna lesena škatla 1 × 0,75 l
darilna lesena škatla 3 × 0,75 l
darilna lesena škatla 1 × 1,50 l