znak Edi Simčič - domov
ilustracija Kolos

Kolos
Rdeče, suho

Pred desetimi so bile kaj takega samo sanje. Takrat je bil naš cilj duet lex, ki je danes konstantno dosegljiv. A vinogradi zmorejo še več. Pridelan in zorjen je enako kot duet lex, z enakim razmerjem sort. Kaj ga naredi drugačnega? Izbor najboljših sodov. Rezultat je velika taninska struktura, ki pa je sladka in kvalitetna, Lex je eleganten, kolos je kolosalen, mišičast, močan z več tobaka, težkih arom in manj sadnih arom. Pridelava: samo v najboljših letnikih.
Globoke rubinasto rdeče barve. Nos je poudarjen, po zrelem temno rdečem in črnem sadju s praženimi in pikantnimi notami. Črni ribez, tobak, robida, dim tudi smola so najpogostejše zaznave. Že nos potrdi njegovo ime. V ustih je krepek, taničen, prav nič sramežljiv, z intenzivnim karakterjem, ki napolni usta in dolgim pookusom. Zelo individualno vino za ljubitelje intenzivnih in razkošnih vin. Primeren za daljše zorenje.
Zorenje: 48 mesecev v barrique sodih (100% nov les).
Hrana: Ne potrebuje spremljave. Če si jo zaželimo, poskusimo z enakimi jedmi kot pri duetu lex, a z bolj intenzivnimi okusi. Kolos jim bo kos. Srna in muflon sta bolj aromatična od jelena.
0,75 l, 1,50 l (magnum)
les 6 × 0,75
darilna lesena škatla 1 × 0,75 l
darilna lesena škatla 3 × 0,75 l
darilna lesena škatla 1 × 1,50 l